3.2 Toegang tot het beroep

Om een activiteit als restaurateur of traiteur-banketaannemer uit te oefenen, moet u beschikken over een toegang tot het beroep 'Restaurateur en Traiteur-Banketaannemer'. Deze activiteit omvat het gewoonlijk en zelfstandig bereiden van warme of koude maaltijden, bestemd om ter plaatse in de zaak te gebruiken of om op bestelling door hem of haar buiten de zaak te worden opgediend. Onder bereiding verstaan we alle handelingen waarbij een gerecht wordt klaargemaakt, samengesteld, geschikt, opgewarmd en/of ontdooid.
 

Uitbaters van een café hoeven geen toegang tot het beroep 'Restaurateur en Traiteur-Banketaannemer' te hebben, op voorwaarde dat ze enkel lichte maaltijden aanbieden: soep, croques, toasts, kroketten (uitgezonderd aardappelkroketten), vol-au-vent, satés, belegde broodjes, hamburgers, hotdogs, pita, pizza's, quiches en andere hartige taarten, koude salades, koude vleesschotels, bereide eieren, pannenkoeken, wafels, ijs, gebak, koeken en milkshakes. Deze lichte maaltijden mogen enkel met brood worden geserveerd.